17 ترین

17-4 تا از بهترین روش تدریس ها

17-3 تا از بهترین روش تدریس ها

هر استادی سخت کار می کنه تا بتونه توجه دانش آموزاشو به دست بیاره برای اینکه درساشو به یادموندنی و جذاب کنه. تو دوره ای که دست هرکسی یه گوشی هوشمنده و همه سرشون تو شبکه های اجتماعیه، این کار هرروز سخت تر و سخت تر میشه. بزرگترین نگرانی معلم اینه که بتونه دانش آموزاشو درگیر درس بکنه . کاری کنه تا اشتیاق داشته باشن ایده های جدیدی رو یاد بگیرن. توی این مقاله فهرستی از بهترین روش های تدریس که ثابت شده اثرگذاری بالایی دارند رو براتون جمع کردیم تا بتونید تدریس رو برای بچه های امروزی به بهترین شکل پیش ببرید. اما کدومشون بهترین روش تدریس هستن؟

متد پروژه محور

این متد براساس درس دادن انواع مختلف سرفصل ها که واقعاً برای زندگی شخصی و کاری آینده دانش آموز مفید هستن بنا شده. تو این روش معلم باید هدف های دانس آموزها رو برای کار توی برنامه درسی مشخص کنه. معلم مرتب نظرسنجی می کنه تا ببینه دانش آموز بیشتر به کدوم اطلاعات نیاز داره.

توی این متد درسی که یکی از بهترین روش های تدریس به حساب میاد معلم باید پروژه ای رو طراحی کنه که دانش آموز در قالب کار پایان ترم ارائه می ده. بعد از اون دانش آموز تکلیف های شخصیشو پی می گیره تا به اهداف مورد نظر برسه. دانش آموزا توی این متد باید به شکل کامل معیارهای ارزیابی رو درک کنه تا بتونه نمره مورد نظر رو یاد بگیره. 

متد تکلیف محور

این روش تدریس یکی از خلاقانه ترین روش های موجوده که روی بهتر کردن مهارت ها و تقویت رقابت روزانه بین دانش آموزا تمرکز می کنه. از نمونه این تکالیف می تونه این باشه که دانش آموزا بلیط هواپیما یا بلیط بازی های ورزشی رو رزرو کنن. معلم توی این متد باید هدف های دانش آموز رو درک بکنه و سرفصل های مناسب بچینه. این تکنیک به دانش آموزا کمک می کنه تا در حین رقابت کردن به خوبی تکالیف مورد نیازش را انجام بده.

متد خلاقانه

این مدل از تدریس به توانایی های خلاقانه دانش آموزا کمک می کنه و اونها رو تشویق می کنه تا خلاق باشن. توی این متد معلم باید راه هایی رو پیدا کنه تا انواع خلاقانه تکالیف مدرسه رو طرح ریزی کنه. این متد باعث میشه تا دانش آموزا خودشون اشتیاق داشته باشن که سرفصل ها رو به خوبی یاد بگیرن. دانش آموزا تو این متد از بازی های مختلف یا تمرینات بصری استفاده می کنن تا به تفکر خلاقانه برسن.

جلسات طوفان ذهن

جریان طوفان ذهن به طور کلی یعنی اینکه چند نفر می شینن دور هم و فکراشون رو روی هم می ریزن. توی این متد معلم کلاس رو به گروه های جداگانه یا دو به دو تقسیم می کنه و از کل کلاس می خواد که در مورد یه موضوع مشخص با هم دیگه بحث کنن. با اینکار دانش آموزا احساس آزادی می کنن تا بتونن حرف و نظر خودشون رو به راحتی بیان کنن. تکنیک طوفان ذهنی به همه دانش آموزا کمک می کنه تا تو فعالیت های کلاسی به خوبی شرکت کنن و با هم راه حل مشکلات مختلف رو پیدا کنن. همچنین می تونه مهارت های ارتباطیشون رو تقویت کنه.

تدریس با استوری برد

هر درسی رو با داستان یاد بدید بهتر تو یاد دانش آموز می مونه. به همین خاطره که تکنیک داستان گو یا استوری برد راه فوق العاده ای برای آموزش دادن درس های جدید به یه شکل موثره. درست کردن یه استوری برد ساده می تونه به دانش آموزا کمک کنه تا مباحث پیچیده رو به شک آسونی یاد بگیرن و بتونن تصور روشنی از موضوع داشته باشن. استفاده از استوری برد به ذهن بصری دانش آموزا کمک زیادی می کنه.

کار کردن روی محیط آموزشی

محیط خلاقانه ای که به کلاس درس حاکم باشه دانش آموزا رو تشویق می کنه تا بیشتر درس بخونن و درباره موضوعات مورد بحث فکر کنن. توی این متد معلم موظفه فضای دوستانه ای رو تو کلاس به وجود بیاره تا در جریان آموزش انرژی مثبت زیادی به دانش آموزا منتقل بشه. کلاس درس همچنین می تونه از نظر تجهیزات کامل باشه تا دانش آموز بتونه هر وسیله ای که در مورد درس بهش نیاز داره راحت در اختیار داشته باشه. بیرون بردن دانش آموزا برای اهداف درسی می تونه به بهتر آموخته شدن بعضی از درس ها کمک زیادی بکنه. این تجربه ایه که برای هر دانش آموزی جالبه.

رویکرد جسورانه کلاس

کلاس درس جسورانه اصلاً یعنی چی؟ این یکی از جدیدترین متد های تدریسه. یعنی اینکه معلم روند کلاس درس رو معکوس می کنه. چطوری؟ دانش آموزا تو این متد قبل از کلاس توی خونه کاملاً آماده می شن. اون درباره موارد مورد نظر تحقیق و بررسی می کنه، کنفرانس های داده شده رو مطالعه می کنه، ویدئو های آموزشی رو می بینه و و تو وبینار ها شرکت می کنه. معلم با این روش وقت کلاس رو هدر نمی ده تا بخواد کنفرانس بده. در عوض تو تایم کلاس جواب سولات دانش آموزا رو می ده و سعی می کنه اون ها رو به بحث های گروهی بکشونه. این متد خیلی به سبک آموزشی دانشگاه ها شباهت داره.

این استراتژی فواید خیلی زیادی داره. مثلاً اینکه دانش آموز می تونه با سرعت مورد نظر خودش توی خونه تحصیل کنه. ویدئو های کنفرانس رو چندین بار ببینه تا کامل بتونه متوجه مبحث بشه. علاوه بر اینها دانش آموزا می تونن تو این روش فعال تر باشن. و نقش معلم بیشتر برای اینه که روند تحصیلی رو مدیریت کنه.

خود آموزی

تو این روش دانش آموز فقط سرفصل ها رو خودش مطالعه می کنه، تازه اگه واقعاً علاقه ای به اون موضوع داشته باشه. تو این روش معلم به دانش آموز اجازه می ده تا آزادی لازم برای تحقیق در مورد موضوع رو داشته باشه. یکی راهکار خوب برای خودآموزی استفاده از نقشه های ذهنیه. یک معلم می تونه یه موضوع محوری در اختیار دانش آموز قرار بده و بذاره تا خودشون نقشه ذهنی خاص خودشون رو طراحی کنن. دانش آموزا تو این روش با هم دیگه ارتباط برقرار می کنن و سعی می کنن موضوع رو بهتر درک کنن.

بازیگونه سازی

یاد  گرفتن از طریق بازی کردن واقعاً یکی از موثرترین راهکاری تدریسه. بازیگونه سازی می تونه به دانش آموزا کمک کنه تا در حین درس یادگرفتن تفریح هم بکنن. این روش می تونه برای دانش آموزا از هر سنی استفاده بشه. معلم با این متد می تونه پروژه تعریف کنه و آزمونهایی طراحی کنه تا اشتیاق بیشتری برای به شوق آوردن دانش آموزا به وجود بیاره. رقابت می تونه باعث بشه تا عملکرد دانش آموزا بهتر بشه.

استفاده از شبکه اجتماعی

این روزها هر دانش آموزی تو هر سنی که باشه از شبکه های اجتماعی استفاده می کنه. معمولاً رفتن تو شبکه های اجتماعی تو کلاس های درسی ممنوعه. اما با این روش معلم می تونه به دانش آموز اجازه بده تا برای درگیر شدن بیشتر تو مبحث درسی وارد شبکه های اجتماعی بشه. یکی از تکلیف ها هم اتفاقاً می تونه این باشه که دانش آموز تا جایی که می تونه در مورد اون مطلب توی صفحات مجازی اطلاعات پیدا کنه و با افراد معروف توی اون حوزه آشنا بشه.

ارزیابی تکوینی

ارزیابی تکوینی یکی از جایگزین های ارزیابی تراکمیه. این روش تدریس نظارت کردن روی روند پیشرفت دانش آموز رو هدف قرار می ده. دانش آموزا تو این تکنیک توانایی های درس پذیری شون رو از طریق گرفتن فیدبک از معلم بهبود می بخشن. دانش آموزا می تونن نقطه ضعف هاشون رو پیدا کنن و محیط هایی که باید روشون کار کنن رو شناسایی کنن. با اینکار معلم هم فرصت کافی داره تا روی مهارت های تدریس خودش کار کنه و به مدرس بهتری تبدیل بشه.

متد تمایل

متد تمایل می تونه برای این استفاده بشه که دانش آموزا خودشون بخوان تا به کنفراس ها و درس های معلم گوش بدن. به این صورت که معلم باید مزیت های استفاده عملی درسی که داره به بچه ها می ده رو بهشون گوشزد کنه. برای مثال هرچه دانش آموز بهتر علم اقتصاد رو درک بکنه، بهتر می تونه در آینده به یه بیزنسمن موفق تبدیل بشه. یکی دیگه از راه های ایجاد تمایل در دانش آموز می تونه این باشه که معلم بهشون نشون بده بدون داشتن این اطلاعات و یادگیری این درسا چقدر دچار ضعف و فقدان هستن.

استفاده از مواد ویدئویی و صوتی

اضافه کردن صدا و تصویر به روش های سنتی تدریس می تونه تجربه درس خوندن رو برای دانش آموز بهتر کنه. چون با اینکار راحت تر می تونه درس هایی  که هم صداشون رو می شنوه و هم تصویرشونو می بینه درک بکنه و ازشون یاد بگیره. این متد به بهبود توانایی تصویر سازی و تخیل دانش آموز کمک می کنه و کاری می کنه دانش آموز خودش با میل خودش درگیری بیشتری با موضوع درس داشته باشه.

تدریس از راه دور

تو شرایط این روز ها که کرونا خیلی ها رو خونه نشین کرده و مدرسه ها رو تعطیل کرده، استفاده از ویدئو های آموزشی می تونه روش خوبی برای آموزش از راه دور به دانش آموزا باشه. تو این راستا معلم باید سعی کنه خلاق باشه، محتواهای آموزشی خوب و خلاقانه رو توی قالب ویدئو ها و صوت های آموزشی در بیاره.

نظر شما چیه؟

لیست بالا توسط گروه تحقیقات 17ترین نوشته شده اما دلیل نمیشه که ما نظرمون رو عوض نکنیم ، اگر در مورد لیست بالا نظری دارید و یا فکر می کنید مواردی هستن که بهتره به لیست اضافه بشن، حتما پایین همین مطلب نظرتون رو بذارید .

 خوشحال میشیم که ازتون یاد بگیریم

0 0 votes
به نظر شما چند ستاره؟
عضویت
Notify of
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments
پیمایش به بالا