17 ترین

17-7 راهکار برای پرورش خود انضباطی در زندگی

17-7 راهکار برای پرورش خود انضباطی در زندگی

برای داشتن یک زندگی شادتر و کارآمد تر، داشتن نظم و انضباط فردی که در روانشناسی از آن با عنوان نظم درونی، نظم شخصی یا خود انضباطی (self-discipline) یاد می شود، بسیار حائز اهمیت است.

اما چرا منضبط ماندن اینقدر دشوار است؟ پاسخ: زیرا ما به ذهن مان اجازه می دهیم که در مسیر نظم مان دخالت کند!

مشکل خود انضباطی این است که کار دشواری است! این مسیر، مستلزم تصمیم گیری هایی است که به یک هدف نهایی و به واسطه تعریفش بستگی دارد. اگرچه برخی از انتخاب های زندگی چندان دشوار نیستند، اما بیشتر آنها همچنان به خود انضباطی نیاز مبرم دارند.

اگر با مقوله نظم و انضباط در زندگی خود بسیار درگیر هستید، من شما را به چالش می کشم تا با استفاده از حداقل دو نکته زیر تغییر بزرگی ایجاد کنید. این نکات بسیار آسان و سرراست هستند و در هنگام نیاز به شما در فائق آمدن بر نظم و انضباط فردی یا همان خود انضباطی بیشتر کمک می کنند.

اما قبل از هر چیز بیایید ببینیم تعریف خود انضباطی چیست و چه تاثیری بر زندگی ما دارد؟

خود انضباطی چیست؟

خود انضباطی، توانایی کنترل خویشتن در هر موقعیت موجود است که به واسطه آن باید در یک چارچوب یا به روشی خاص رفتار کنید، بدون اینکه نیاز به وجود شخص دیگری باشد تا به شما بگوید چه کاری انجام دهید.

چرا باید این ویژگی را تقویت کنیم؟

خود انضباطی به معنای خود کنترلی است که نشانه قدرت درونی و کنترل بر خوبشتن است. اقدامات و واکنش های شما به شما قدرت تصمیم گیری می دهد.

به واسطه خود انضباطی (و پیروی بدون تردید و بدون تغییر ذهنیت نسبت به آن)، شما مجهز به یکی از مهمترین ملزومات برای رسیدن به هر هدفی که برای خود تعیین کرده اید، خواهید شد.

آیا داشتن خود انضباطی یک مهارت است؟

شاید بتوان تصور کرد که بعضی از افراد با اراده الهی متولد شده اند (زیرا انجام هر کاری برای آنها آسان است)، اما نه، ابدا این طور نیست! حتی ابرقدرت های خود انضباطی نیز این ویژگی را آموخته اند. این بدان معناست که این یک مهارت است و شما هم می توانید از این ابزار استفاده کنید!

بسیار خوب، حالا این شما و این 10 راهکار برای پرورش نظم و انضباط فردی در زندگی:

1. نقاط ضعف خود را بشناسید

اگر نقاط ضعف و آسیب پذیری های خود را نمی شناسید، اکنون زمان آن است که از نزدیک ترین اطرافیان خود بپرسید که اینها چیستند. در واقع واقف بودن بر نقاط ضعف خودتان، موضوع بسیار خوبی است. این امر شما را ترغیب می کند تا در درک و شناخت آنچه باید تغییر دهید، مثبت تر باشید.

2. نظارت بر خویشتن

با خود نظارتی تا آنجا که می توانید بازخورد دریافت می کنید. خود نظارتی به ما این امکان را می دهد تا بر رفتارهای خود مسلط شویم و عادت های ناسالم را به منظور ایجاد تغییرات مثبت، حذف کنیم.

برای انجام این کار، سعی کنید یک تقویم داشته باشید و تمام کارهایی که انجام می دهید را در آن یادداشت کنید؛ خوب، بد، وحشتناک. هنگامی که چیزهایی را که می خواهید تغییر دهید، مشاهده کردید، بهتر است فورا الگویی برای تغییر آن طرح ریزی کنید.

3. روی موارد خوب تمرکز کنید

همانطور که می دانید، ذهن ما سابقه چیزهایی را ثبت و ضبط می کند که از طریق آنها احساس خوشبختی می کنیم. خواه غیرمستقیم باشد یا نه! حال ممکن است یک رسانه اجتماعی، فشار نظیر (به تاثیراتی که توسط یک گروه همتا در جهت تشویق فردی به تغییر رفتارها، ارزش ‌ها یا اخلاق جهت همگامی با گروه گذاشته می شود، اطلاق می‌ گردد)، استعمال دخانیات، نوشیدن اکل، ایگو (نفس) یا چیزهای خوب باشد… تک تک این موارد به طور ناخودآگاه و غیرمستقیم به ما سیگنال می دهد که با آزادسازی دوپامین، مرتباً آن وظایف خاص را انجام دهیم.

خود انضباطی نقش عمده ای در این زمینه دارد زیرا بدین وسیله ما به خودمان نظم می بخشیم و به طور ناخود آگاه از برخی از عادت های بد اجتناب می کنیم. بنابراین شروع به آزادسازی دوپامین ناشی از عادات سالم (بیشتر اوقات) می کنیم و رفته رفته خواهیم دید که چیرگی نظم و انضباط در زندگی فردی مان رو به افزایش است.

4. وسوسه های خود را حذف کنید

این کمی مشابه نکته بالا است، اما در اینجا چیز عالی دیگری است که باید بدانید! حذف کردن وسوسه های خود از محیط زندگی به شما کمک می کند تا در مسیر نظم و ترتیب حرکت کنید.

برای مثال وقتی گرسنه اید، سعی کنید خود را با لذت های موقت (به ویژه هنگامی که تنها هستید) سیر نکنید و تا رسیدن زمان مناسب خود را گرسنه نگه دارید.

یکی دیگر از تکنیک های موثر در کنترل خویشتن در مقابل هوس ها، تهیه برنامه در مورد آنچه می گویید و انجام می دهید، هنگام تجربه وسوسه است. این به عنوان روشی برای خود سامانی در نظر گرفته می شود که به شما کمک می کند تا هنگام قدم گذاشتن در مسیر نظم و انضباط، آگاهی و هوشیاری بیشتری داشته باشید!

5. شما فقط به 20 ثانیه انگیزه نیاز دارید

شما باید یک انگیزه و محرک قوی داشته باشید تا 20 ثانیه اول هر کاری را شروع کنید (مانند هر روز صبح زود بیدار شدن برای رسیدن به هدف تناسب اندام). هنگامی که انرژی کافی برای شروع کار را پیدا کنید، حفظ آن آسان خواهد بود و پس از آن می توانید آن کار را به راحتی انجام دهید. همچنین مطالعات نشان داده اند افرادی که بیشترین ثمره را از زندگی می برند، وقتی کسی را در اطراف خود ندارند که با آنها صحبت کند، انگیزه خود را با گفتن سخنان و جملات مثبت به خود، بالا میبرند!

6. روی یک پروژه پر شور و اشتیاق کار کنید

پروژه های پر شور، سرگرمی و خلاقیت به وجود می آورند که نه تنها به ما انگیزه می دهد تا خود انضباطی بیشتری داشته باشیم، بلکه به ما اجازه می دهد تا به راحتی و از طریق لذت بردن، آن را به راحتی پیش ببریم.

خلاصه اینکه، شما هرگز نباید بیش از 20٪ از زمان خود را به کاری که دوست ندارید، اختصاص دهید. اگر این کار را انجام دهید، استرس ایجاد می شود و همین امر خود مانع از برقراری نظم و انضباط در آن کار نیز می شود. پس همیشه کاری را انجام دهید که موجب انگیزه و اشتیاق تان می شود.

7. با هر قدم که پیش می برید، با خود مهربان باشید

خیلی واضح و ساده است. دست به هر کاری می زنید، نمی توانید آن را پیش ببرید، زیرا این کار دشوار است و به هیچ وجه واقع بینانه نیست. اما برعکس کاری که می توانید انجام دهید (و قدرت انجام آن را دارید) کم کم شما را به اهداف تان می رساند. همه ما می دانیم که هر چیز بی عیب و نقصی از قسمت های کوچکی تشکیل شده است و کمی بخشنده بودن با خودتان می تواند شما را فراتر از اینها ببرد!

با آهسته و پیوسته قدم برداشتن و مهربان بودن با خویشتن متوجه خواهید شد که زندگی شما به سرعت بهبود می یابد و خود انضباطی در زندگی شخصی تان بیشتر ارتقا پیدا می کند.

8. فهرست سه مرحله ای از کارها را تهیه کنید

در اینجا یک ترفند ساده برای رسیدن به اهداف تان به شما یاد می دهیم تا حتی گام های کوچک خود را نیز قابل دستیابی تر کنید!

فهرستی از سه اقدام کوچک را که امروز می توانید برای نزدیک تر شدن به نتیجه دلخواه تان انجام دهید، تهیه کنید. تصور می کنیم که شما قصد کاهش 2 کیلوگرم از وزن خود را دارید. در این صورت 3 اقدام گام به گام شما چیزی شبیه این خواهد بود:

  • 4000 قدم پیاده روی
  • حذف کامل قند و شکر
  • خلوت کردن فضای کمد از لباس های سایز بزرگ و گشاد

هنگامی ک یک لیست سه مرحله ای از کارهای تان تهیه می کنید، متوجه می شوید که پیروی از خود انضباطی هر روز آسان و آسان تر می شود! ابتدا گزینه یک را انجام می دهید، سپس به سراغ گزینه دو می روید و پس از تکمیل آن، نوبت به گزینه سه می رسد. در نهایت می بینید که یک کار را به طور کامل دنبال کرده اید و به هدف خود رسیده اید.

9. خود انضباطی را عادت روزانه خود کنید

تمرین مکرر کنترل بر خویشتن (كه در نهایت به شما کمک می كند تا در طول راه تصمیمات بهتری بگیرید) به یک عادت روزمره تبدیل خواهد شد که هرگز از بین نمی رود. این یک تعهد مادام العمر است.

هر روز به خود یادآوری کنید که هرگز تسلیم نمی شوم! اگر در جا زدید یا به نقطه اول رسیدید، تنها کافی است دوباره و دوباره امتحان می کنید، آنقدر که کنترل بر خویشتن به یک عادت تبدیل شود. به یاد داشته باشید که تمرین مکرر، یک امر روزمره است و همین به شما کمک می کند در زندگی فردی، نظم و انضباط داشته باشید.

10. به خودتان سخت نگیرید و خود را با دیگران مقایسه نکنید

آیا یک نفر درون شماست که هر بار به شما مهیب می زند و هر حرکت تان را با دیگران مقایسه می کند؟ اگر چنین است و جواب مثبت است، باید بدانید که مقایسه خود با دیگران، انسان را فلج می کند؛ و موضوع خود انضباطی تأثیر چشمگیری بر این امر خواهد داشت.

زمان آن رسیده است که طرز فکر مقایسه زندگی خود با روشی که دیگران زندگی می کنند را تغییر دهید. شما می توانید با آگاهی از زندگی روزمره خودتان و دنبال کردن آن با گفتن جملات مثبت درونی، این کار را انجام دهید.

بدانید که هیچ کس کامل نیست و شما باید همین حالا این طرز فکر را تغییر دهید!

اطمینان حاصل کنید که اهداف تان قابل دستیابی است، دور از دسترس نیست، و به دنبال آنچه می خواهید به آن برسید، زندگی خود را ادامه می دهید. این را به یاد داشته باشید که هر چیزی یک فرآیند است، و بزرگترین مبارزه همیشه در درون ما است.

برگرفته از everythingabode

4.7 3 votes
به نظر شما چند ستاره؟
عضویت
Notify of
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments
پیمایش به بالا