17-5 تا از ویژگی های مدیر خوب
مدیریت یه تیم که با هم تو یه فضای مشترک، برای یه هدف مشترک کار می کنن کار پالش برانگیزیه. مخصوصاً وقتایی که دچار کمبود بودجه هستید و انتظارات از شما بالاست. هر مدیری باید بتونه بهترین راه برای مدیریت و انگیزه دادن به همکاراش رو پیدا کنه. هرچند که هرکسی راه خودش رو داره و تکنینک ویژه خودش رو انتخاب می کنه، اما به هر حال یه سری راهکار های خوب هستن که می تونن ویژی های مدیر خوب رو براتون تشریح کنن و راهنمای خوبی باشن. با ما همراه باشید تا با ویژگی های یه مدیر خوب آشنا بشید.
نقشتون رو بدونید
وقتی که رهبر گروه و تیمتون هستید نگرانی اصلیتون باید خود تیم باشه. حتی اگه یه مدیر عملگرا باشید یادتون باشه که شما مثل یه مربی هستید. کارتون ارزیابی و نظارته. زمان بذارید و به صورت مرتب به هر کدوم از زمینه ها بپردازید.
قدر کارمنداتون رو بدونید
نمی تونید به تنهایی به اهدافی که گروهتون دنبال می کنه برسید. پس تلاش کنید تا به همکاراتون کمک کنید تا کارشون رو به نحو احسن انجام بدن. موانع رو بردارید، مشکلات رو حل کنید و احتیاجات ضروری هماکرانتون رو فراهم کنید.
عدالت رو رعایت کنید
سعی کنید بین همکاراتون فرق نذارید و به قول معروف سوگولی انتخاب نکنید. سعی نکنید جایگاه بعضی ها رو بالاتر از بقیه قرار بدید. چون مردم معمولاً نسبت به بی عدالتی هایی که فکر می کنن بهشون می شه زود واکنش نشون می دن و اعتراض می کنن. هرچند با این حال هنوز هم بعضی مواقع مجبور می شید تصمیماتی بگیرید که به مزاق همه خوش نمیاد. تلاش کنید همه روابط دفتر بر اساس احترام باشه.
با همکارانتون مثل افراد بالغ برخورد کنید
یه چیزایی کوچیکی هستن که احترام و اشتیاق رو تضعیف می کنن و سریع می تونن با انتقال حس شرمندگی نظم عمئمی رو تخریب کنن. به همکارانتون اجازه بدید تا آرادی این رو داشته باشن که تو گرفتن تصمیمات مهم سهی به خودشون اختصاص بدن. اگر انتقاد یا مخالفتی باهاشون دارید سعی کنید تو خلوت کنارشون بکشید و بدون حاشیه سازی، تنهایی حرفاتون رو بهشون بزنید تا احترامشون حفظ بشه.
دنبال نقطه قوت های هماراتون گردید و تقویتشون کنید
با استفاده از قدرت های ذاتی همکاراتون پتانسیل هاشون رو شکوفا کنید. با اینکار نه فقط به همکارتون اجازه می دید که تا احساس ارزشمند بودن بکنه و بتونه بهتر به اهدافش برسه. علاوه بر اون با این کار بهشون اجازه می دید تا فواید مهارت هاشون بهره ببرن.
تشویق به موفقیت کنید
وقتی که یه همکار به یه هدف سخت می رسه واقعاً به یه برنده تبدیل شده. قدرشو بدونید و بهش پاداش بدید. بذارید بقیه تیمتون بدونن که حواس شما به موفقیت هاشون و کارایی که برای پروژه انجام می دن هست. دنبال راه های تشویقی باشید تا تکرار موفقیت های همکاراتون رو تضمین کنید. تشویق کردن و جایزه دادن به یه نفر بقیه رو هم تشویق می کنه تا بیشتر تلاش بکنن.
فیدبک های مناسب، مستقیم و مفید بهشون بدید
بدون ارائه دادن فیدبک های خوب به عنوان یه مدیر، همکاراتون از انجام دادن مکرر کارشون و اصلاح های بی وقفه خسته می ن و اعصابشون خورد می شه. و این اتفاق باعث می شه که کاراییشون هم پایین بیاد. پس سعی کنید صراحتاً، مستقیم و به شکل قابل فهمی نظرتون رو در مورد کاری که همکارتون در حال انجام دادنشه بیان کنید. مثلا هیچ انیماتوری دوست نداره که چندین و چند بار یه سکانسو بسازه تا بالاخره رضایت شما حاصل بشه. بهتره از همون اول به صورت شفاف اونچیزی رو که می خواید بهش بگید و مطئمن باشید که فهمیده.
روی موفقیت های بلند مدت تمرکز کنید
انتظار نداشته باشید که همکاراتون سریع بتونن مهارت های جدیدی رو یاد بگیرن، با اخلاقتون کنار بیان یا یه شبه تو کارشون پیشرفت کنن. به جاش روی چالش های کوچیک کار کنید تا بتونید ذره ذره تو بلند مدت به نتیجه های درخشان برسید.
از اشتباهات به عنوان یه ابزار یادگیری استفاده کنید
وقتی که دارید با تیمتون روی حل کردن یه مشکل پیش اومده کار می کنید روی کمک بهشون در مورد درک مشکلی که پیش اومده تمرکز کنید، در مورد نقطه های اصلی که اشتباه کردن و در مورد اینکه چطور می تونن جلو بروز اون مشل در آینده رو بگیرن باهاشون صحبت کنید.
قبول کنید که تو همه چیز تخصص ندارید
اگه تو تیمتون یه عضو دارید که تو یه موضوعی تخصص داره سعی نکنید که تخصص و استعادشو از همه مخفی کنید، برعکس بهش بها بدید و تشویقش کنید. تیم های موفق استعداد های هر نفر رو با تخصص های مختلف همه اعضا انطباق می دن و سعی می کنن از این طریق یه ارزش ویژه تری رو به کل گروه ببخشن.
کار رو محول کنید و برید کنار
اینکه یه قدم به عقب بردارید و به همکاراتون اجازه بدید کار خودشون رو بکنن، بهشون یه اعتماد به نفس بیشتری می دید و قابل اعتماد بودنشون رو تقویت می کنید. با این کارتون همچنین حمایت بیشتری از تلاش های همکاراتون به عمل میارید و توان و مهارت هاشون رو بهتر می کنید تا پتانسیل های خودشون رو به همراه خلاقیت هاشون شکوفا کنید.
مشوق باشید
شما باید سعی کنید تا بزرگترین طرفدار همکاراتون باشید و بیشترین حمایت رو ازشون بکنید. اجازه بدید بدونن که از دستاورد هاشون آگاهی دارید و براتون مهمه که اونا دارن چیکار می کنن.