17 ترین

17 راهکار برای اینکه چگونه مودب باشیم !

17 راهکار برای اینکه چگونه مودب باشیم !

تلاش برای اینکه آدم بهتری بشید همیشه آسون نیست. خیلی ها هستن که برای بهتر کردن زندگیشون تصمیم می گیرن وزنشون رو کم کنن، یا سیگارو ترک کنن یا اینکه رفتارشون رو تغییر بدن. گفتنش آسونه، اما عمل کردن بهش به پشتکارو جدیت نیاز داره. اگه می خواید زندگیتون عوض بشه، می تونید مودب بودن رو امتحان کنید. آدمای مودب همیشه محترم هستن. همیشه جذاب هستن و مردم دوستشون دارن. اعتماد به نفسشون هم خوبه و به طور کلی دوست داشتنی هستن. هیچکس نیست که دوست نداشته باشه مودب باشه.

بعضیا ممکنه فکر کنن تغییر رویه رفتاریشون به معنی تغییر دادن خودشونه. اما یادتون باشه آداب معاشرت جزو عادت های شماست. نه شخصیتتون. خیلی وقتا آداب معاشرت غلط سیگنال های اشتباهی رو درباره شخصیتتون به بقیه منتقل می کنه. پس درست کردن آداب معاشرت و مودب شدن تغییر دادن خودتون نیست، بلکه بهتر کردن رفتار بیرونی شماست.

اگه دوست دارید شما هم به آدمی تبدیل بشید که آداب معاشرت خوبی داره و همه دوستش دارن، بهتره با ما همراه باشید و این 17 تا قانون که به شما نشون می دن ” چگونه مودب باشیم ؟” رو یاد بگیرید.

همیشه مودب و مهربون باشید

قانون اول آداب معاشرت اینه که همیشه در حال تمرین کردنش باشید. نمی تونید با بعضی از مردم مودب و مهربون باشید و با بقیه نه. اینجوری فقط خودتون رو آدم دو رویی نشون دادید. پس از نزدیک ترین افراد شروع کنید و سعی کنید ادب رو در مورد همه رعایت کنید.

وقت شناس باشید

بله، همیشه اتفاقاتی هستن که پیش میان. اما همیشه تلاشتون رو بکنید که سر وقت به قرارتون برسید. اینکه گاهی اوقات دیرتون بشه یا اتفاقی بیفته که دیر برسید موردی نداره، اما ادب حکم می کنه در عموم موارد سعی کنید آدم وقت شناسی باشد و حتی یه کم زودتر از موعد سر قرار برسید. برای اینکه دیرتون نشه سعی کنید برنامه ریزی تون رو طوری انجام بدید که مثلاً نیم ساعت قبل از قرار برسید، تا اگه مشکلی هم پیش اومد دیرتون نشه.

کمتر صحبت کنید

وقتی دو نفر با هم رو به رو می شن، اون آدمی که مودب تره معمولاً سوالاتشو سر طرف مقابل نمی ریزه. بلکه سعی می کنه با آرامش حرف بزنه، سوالاشو بپرسه و منتظر جواب بمونه. آداب معاشرت حکم می کنه هر دو طرف به یه اندازه صحبت کنن و واقعاً به مکالمه شون اهمیت بدن. بهترین راه حل برای این موضوع اینه که تصور کنید فرد مقابلتون قدیمی ترین دوستتونه.

گوش بدید

مردم عاشق این هستن که در مورد خودشون صحبت کنن. پس وقتی دارید با یک نفر دیگه حرف می زنید ازشون سوالایی در مورد خودشون بپرسید. به خصوص اگه دارید با فرد جدیدی صحبت می کنید.

افراد رو با اسم صدا کنید

ساده ترین راه برای اینکه هم مودب باشید و تأثیر خیلی خوبی روی فرد مقابلتون داشته باشید اینه که وقتی دارید با یکی صحبت می کنید از اسمش استفاده کنید. چیز کوچیکیه اما تغییر بزرگی ایجاد می کنه. اینکار باعث میشه فرد دوست داشتنی تری باشید چون مردم معمولاً از شنیدن صدای اسم خودشون لذت می برن. ضمناً سعی کنید از اسمی استفاده کنید که فرد مقابلتون دوست داره با اون خطاب بشه. مثلاً نمی تونید برید پیش یه مدیر که دفه اوله می بینیدش و با اسم کوچیک صداش کنید. از طرف بپرسید که دوست داره چی خطابش کنید.

بیش از اندازه سفره دلتون رو باز نکنید

آدمای مودب می دونن که چطور یه مکالمه رو پیش ببرن و کی متوقفش کنن. لازم نیست حتماً در مورد پست های آخری که تو شبکه مجازی دیدی حرف بزنید یا قصه زندگی شخصیتون رو برای طرف مقابل تعریف کنید.

در مورد شوخی که می کنید فکر کنید

همه عاشق یه شوخی خوب و با مزه هستن. اما قرار هم نیست همه از جوکای تکراری لذت ببرن. وقتی تو یه جمع نه چندان آشنا هستید نباید فقط حواستون به حرفاتون باشه، بلکه باید مراقب شوخی هایی که می کنید هم باشید. ساده بگیم : خودتون رو کوچیک نکنید.

فحش ندید

خیلی ها فکر می کنن مودب بودن فقط به معنی فحش ندادنه. اما این یکی از پارمتر هاست. مراقب کلمات نبودن، فقط احترامتون رو جلوی بقیه از بین می بره. آدم های مودب همیشه حواسشون هست و مخصوصاً تو جمع های غریبه زبونشون به فحش باز نمی شه.

وارد بحثای خاله زنک نشید

بله این بحثا همیشه جذابن. مخصوصاً وقتی یه اتفاق بزرگی افتاده باشه. اما آدم مودب پشت سر بقیه حرف نمی زنه. به حرف پشت مردم گوش نمی ده، آبروی طرف رو جلو بقیه هم نمی بره. خیلی ساده ست.

از مردم تعریف کنید

بخشی از مثبت و مودب بودن اینه که تو تعریف کردن از مردم خسّت به خرج ندید. پس خجالت نکشید و به دوستتون بگید که به نظرتون مدل موهای جدیدش واقعاً بهش میاد. یا اگر تعریف دیگه ای از طرف به نظرتون می رسه بی مضایقه بهش بگید. اینکار هم اونو خوشحال می کنه و بهش انرژی می ده و هم اعتبار و احترام شما رو بالا می بره.

بقیه رو به خوبی معرفی کنید

معرفی کردن یه نفر به افراد دیگه کاریه که میزبان یا یه دوست مشترک معمولاً انجام می ده. اما آدم مودب و با آداب معاشرت می دونه چطور این معرفی رو صورت بده. راهکارش اینه، وقتی دارید دو نفر رو به هم معرفی می کنید، موقع حرف زدن باهاشون به چشماشون نگاه کنید. سعی کنید تو وقت معرفی اونها رو با اسمی که دوست دارن خطاب قرار بگیرن معرفی کنید. سعی کنید خصوصایت مثبت طرفین رو بدون اغراق بهشون بگید و در آخر هم سعی کنید یه نقطه مشترک بینشون پیدا کنید و باهاشون در میون بگذارید.

از خودگذشتگی حسابه

یه راه آسون برای مودب بودن اینه که آدم مهربون و از خود گذشته ای باشید. نسبت به همه افرادی که دور و برتون هستن و حتی غریبه ها. مثلاً اگه می بینید توی صف یکی واقعاً عجله داره نوبتتون رو بهش بدید. یا وقتی می خواید وارد جایی بشید سعی کنید درو برای دیگران باز نگه دارید. این رفتار های مثبت تأثیر شگفت انگیزی حتی روی زندگی خودتون داره.

مراقب نظراتی که می دید باشید

می دونید راجع به نظر چی می گن؟ می گن همه یه دونه واسه خودشون دارن. مخصوصاً تو این دوره و زمونه. وقتی یه آدم مودب وارد بحثی می شه بی صبرانه فقط منتظر این نیست که نظر خودش رو بگه و تلاش کنه ثابت کنه از همه بهتره. مکالمه رقابت نیست، سعی نکنید حرفتون رو به کرسی بنشونید. و اگر در مورد چیزی هم تخصص یا اطلاعاتی ندارید بهتره چیزی نگید.

حال و احوال کردن با بقیه

راحت ترین روش برای اینکه بتونید مودب باشید اینه که حال و احوال کسی که تازه می بینیدش رو بپرسید. به هممون هم یاد دادن. وقتی آدم یه نفرو تازه می بینه اولین کار سلام کردنه. سلام کردن و یه مکالمه کوتاه در مورد حال و و روز کسایی که حتی یه ذره می شناسیدشون، مثل همسایه یا یکی از همکاران دور، نشونه ادب شماست و حس خوبی توی طرف مقابل ایجاد می کنه. این اولین گام برای پیدا کردن دوست محسوب می شه.

یه چیزایی رو در مورد مردم به خاطر بسپارید

ملاقات کردن با افراد و شروع یه مکالمه کوتاه کار راحتیه. اما معمولاً تو این مکالمات یه گوش ما دره و اون یکی دروازه. مودبانه ترین راهکار پیش روی شما اینه که یه مقداری برای طرف مقابل احترام و اهمیت قائل بشید و یه چیزایی از مکالماتتون رو به یاد بسپارید. مثلاً وقتی تو آسانسور با همسایه تون هستید یادتون باشه که در مورد فلان چیزی که دفعه قبل باهم صحبت کردید از اون بپرسید.

به بقیه احترام بگذارید

باید حواستون به بقیه مردم هم باشه و باهاشون مهربون باشید. این یعنی احترام گذاشتن به عقیده متفاوت اونها. ممکنه با نظر یک نفر مخالف باشید یا قبولش نداشته باشید، این طبیعیه. آدم نمی تونه از همه خوشش بیاد. اما حداقل باید یه کم احترام براشون قائل بشید و شرایط اون رو هم درک کنید. این یه کار خوب و پسندیده ست.

بقیه رو قضاوت نکنید

مهربون بودن با بقیه خیلی خوبه، اما باید یاد بگیرید حواستون هم به مردم باشه. یادتون باشه هرکسی مشکلات و زندگی خاص خودش رو داره. اگه رفتاری از یه نفر دیدید که باب میل شما نیست، یا اصولاً رفتار مناسبی نیست به جای اینکه سریع طرف رو قضاوت کنید و پیش خودتون یا بقیه بهش برچسب بزنید، یکم درکش کنید و سعی کنید تا شرایط اون رو هم در نظر بگیرید. هیچکس به ذات بد نیست. رفتار ما محصول شرایطیه که توش قرار داریم.

پیمایش به بالا