17 راه برای بالا بردن اعتماد به نفس
همه ما دوست داریم که اعتماد به نفس بالایی داشته باشیم. همه آدمی که اعتماد به نفس داره رو دوست دارن. راستش اعتماد به نفس یکی مهمترین چیزاییه که برای داشتن یه زندگی موفق و شاداب بهش نیاز دارید. با همه اهمیتی که این مسئله داره، در واقع تعداد آدمایی که اعتماد به نفس خوبی دارن به نسبت بقیه کمتره. بعضی ها هم هستن که ادای آدمای با اعتماد به نفس رو در میارن. اما بعضیا هستن که اعتماد به نفس ازشون می باره و حس خوبی هم به دیگران می دن. این قهرمانان افسانه ای چطور به این نقطه رسیدن و تونستن با خودشون کنار بیان؟ شاید فکر کنید همه نمی تونن اعتماد به نفسشون رو پیدا کنن، اما اشتباه می کنید. راهکارهای مفیدی وجود دارن که می تونن از همین حالا اعتماد به نفس شما رو بالا ببرن. با ما همراه باشید تا این راهکارها رو یاد بگیرید.
خودتون رو تمیز کنید
شاید واضح به نظر برسه، اما یه واقعیت انکار ناپذیره که اگر آدم همیشه بدن تمیزی داشته باشه، حس بهتری هم نسبت به خودش داره و تصویر ذهنیش از خودش بهتر می شه. راز اصلی داشتن اعتماد به نفس دوست داشتن خودتونه.
خوب لباس بپوشید
پوشیدن لباس های تر و تمیز و مرتب، خیلی تو روحیه تون تأثیر داره. سعی کنید با سلیقه لباس انتخاب کنید و لباس های خوبی هم بپوشید. قرار نیست حتماً لباساتون گرون باشن، بلکه کافیه به تنتون بیان و خوشتیپتون کنن.
مثبت فکر کنید
عوض کردن افکار منفی با افکار مثبت، خود روند فکر کردنتون رو تغییر می ده. و این تغییر رویه و گرایش به افکار مثبت واقعاً باعث می شه تا اتفاقات مثبت هم براتون بیفتن! عوض کردن چرخه ذهنی یه مهارته که با تمرین می تونید به اون دست پیدا کنید. کافیه بخواید.
افکار منفی رو بکشید
این هم با مورد بالایی همسانه. یادتون باشه هیچکس نمی تونه هیچوقت به چیزای منفی فکر نکنه. اتفاقاً برای پیشرفت کردن شما باید حواستون به اتفاقات منفی هم باشه تا مراقبت کنید. اما باید یاد بگیرید افکار منفی رو از افکار مثبت جدا کنید و نگذارید ذهنتون غرق در اونها بشه.
خودتون رو بشناسید
وقتی جنگ شروع میشه، عاقل ترین ژنرال ها اول سعی می کنن حریف رو کاملاً بشناسن. بالا بردن اعتماد به نفس هم یه جور جنگه. پس باید بدون اغماض کاملاً به همه جنبه های خودتون آشنایی داشته باشید. تعارف هم نکنید. کسی قرار نیست چیزی بشنوه. اگه واقعاً تو نقطه ای ضعف دارید، ناراحت نشید. فقط بی تعارف قبولش کنید و سعی کنید اون رو بهبود ببخشید. همچنین نقطه قوت های شخصیتی شما هم به همون اندازه مهم هستن.
مهربون و بخشنده باشید
اگه فکر می کنید چرنده این بخش رو نخونید. اما خیلی ها هستن که داشتن اعتماد به نفس رو با مغرور بودن و فخر فروختن اشتباه می گیرن. با بقیه مهربون باشید و وقت و انرژیتون رو صرف کمک به دیگران بکنید. دوستان، خانواده و هرکسی ازتون کمکی می خواد و از پَستون بر میاد کمکش کنید. این کار حس خوبی بهتون می ده و تصویر ذهنیتون رو به شدت تقویت می کنه.
آمادگی داشته باشید
اگه بخواید فکر کنید که نمی تونید کاری رو خوب انجام بدید، هرگز نمی تونید اعتماد به نفستون رو بالا ببرید. اما بهتره به جای نق زدن جدی باشید و آمادگی قدم گذاشتن تو این راه رو داشته باشید.
چارچوب هاتون رو بشناسید و اونها رو زندگی کنید
چارچوب های شما چیه؟ خط قرمز هاتون رو می شناسید؟ اگه اینطور نیست ممکنه کم کم مسیر زندگیتون بدون هدف بشه. خیلی ها هستن که قانون طلایی رو سرلوحه زندگیشون قرار می دن. یعنی تا جایی که می تونی تلاش کن و شکست بخور تا موفق بشی.
آروم صحبت کنید
چیز ساده ایه اما می تونه فرق زیادی ایجاد کنه. مخصوصاً تو تصویری که به دیگران ارائه می کنید. نصف اعتماد به نفس آدم به واکنشی بر می گرده که از دیگران می گیره. پس برای اینکه بتونید دیگران رو تحت تأثیر حضور و صحبت های خودتون قرار بدید سعی کنید شمرده، رسا، با آتوریته و با لحن آروم صحبت کنید تا دیگران حرفتون رو جدی بگیرن.
صاف و محکم راه برید
یه بار امتحانش کنید. شاید باور نکنید اما راست نگه داشتن کمر وقت راه رفتن، قدم های محکم برداشتن و بالا نگه داشتن سر تأثیر خیلی زیادی روی حسی که نسبت به خودتون دارید، داره. قرص و محکم راه رفتن به شما یادآوری می کنه که توی زندگی هم باید آدم محکمی باشید. علاوه بر اون حضورتون رو حتی در هنگام رد شدن از جایی هم قوی می کنه.
روحیه رقابت داشته باشید
حس رقابت چطوری در شما به وجود میاد؟ خب معلومه با رقابت کردن. چطور می شه وارد رقابت شد؟ با آموزش و تمرین. مهمترین رقیب شما هم خودتون هستید. همیشه سعی کنید تو کار و حرفه ای که انجام می دید از خودتون بهتر باشید و لازم نیست حتماً هدفای گنده بردارید، اما همین که مدام در حال شکست دادن خودتون باشید باعث پیشرفتتون میشه و اعتماد به نفستون رو بالا می بره.
یه هدف کوچیک انتخاب کنید و بهش برسید
سنگ بزرگ نشانه نزدن است. سعی کنید کارها و هدف هایی رو انتخاب کنید که در حد توان فعلی خودتونه. بله داشتن هدفای بزرگ خوبه اما اقدام مستقیم فقط شکست و سرخوردگی میاره. پس هدفاتون رو کوچیک کوچیک انتخب کنید و از پیروزی ها تون لذت ببرید تا آماده پیروزی های بزرگ بشید.
یه عادت کوچولو رو تغییر بدید
یه عادت بزرگ مثل سیگار کشیدن نه. فقط یه عادت کوچیک. مثلاً شروع کنید هر روز چند خطی از احساسات اون روزتون بنویسید. یا صبح که بیدار می شید یه لیوان آب بخورید. اگه یه ماه این عادت های کوچیک رو انجام بدید قول می دم زندگیتون عوض می شه.
روی راه حل ها تمرکز کنید
اگه آدم غُرغُرویی هستید یعنی بیشتر تمرکزتون روی مشکله. اما تمرکز کردن روی راه حل مشکلات به جای خودشون می تونه اعتماد به نفس و هوش شما رو خیلی بالا ببره.
لبخند بزنید
یه راهکار ساده دیگه. اما با اثرگذاری شگفت آور.
ورزش کنید
این مورد رو توی همه لیست ها می بینید. ورزش کردن از قدرتمند ترین فعالیت هاییه که می تونه مثل بمب اعتماد به نفس شما رو زیادتر بکنه و باعث بشه حس بهتری نسبت به خودتون داشته باشید.
سطح علمیتون رو بالا ببرید
تا جایی که می تونید علم و اطلاعات خودتون رو بالا ببرید. نه برای فخر فروختن، بلکه واقعاً برای دونستن. داشتن اطلاعت و علم تخصصی و کاربردی هم سلیقه تون رو بیشتر می کنه، هم باعث میشه احساس بهتری نسبت به خودتون داشته باشید.