17چیزی که در سال جدید باید دور بریزید
وقتش رسیده که زندگی سالمی داشته باشید. وقتی این را می گویم از شروع ورزش و باشگاه رفتن یا ترک سیگار حرف نمی زنیم. صدها وسیله در زندگی ما هستند که هر روز از آنها استفاده می کنیم در حالی که کلید اصلی سلامت یا عدم سلامت ما در دست آنها قرار دارد. بهترین کاری که می توانید انجام دهید خانه تکانی زندگی تان از برخی از این وسیله های روزمره است که مانع اصلی سلامت زندگی شما شده اند. خلاص شدن از شر برخی از آنها سلامت و شادابی را به زندگی شما باز می گرداند. با ما همراه باشید تا با 17 چیزی دورریختنی در در سال 2020 آشنا شوید.
صابون های آنتی باکتريال
بیشتر صابون های آنتی باکتریال و مواد شوینده حاوی ماده ای آنتی باکتریال و نگهدارنده به نام تریکلوسان هستند. همین یک کلمه یعنی “تریکلوسان” تأثیر بسیار زیادی روی سلامت ما دارد و ارتباط نزدیکی هم با پدیده های سلامت منفی مانند اختلال عملکرد تیروئید، آسم، اگزما و آسیب به جنین در زنان باردار دارد. تریکلوسان آنقدر مضر است که سازمان غذا و داروی آمریکا یعنی FDA فقید و اتحادیه اروپا هردو استفاده از آن را در مواد شوینده و صابون ها ممنوع کرده اند. خیلی از کشور های دیگر نیز پیرو این نتایج جدید استفاده از آن را در مواد شوینده تولیدی در کشورشان منع کرده اند. بنابراین به آب گرم و صابون معمولی خود اکتفا کنید چراکه تنها چیزی است که وقعا برای شستن دستهایتان به آن نیاز دارید.
بطری آب پلاستیکی
فقط به خاطر آنکه عاری از BPA هستند دلیل نمی شود که بطری های پلاستیکی آب، خالی از مواد سمی هم باشند! سعی کنید تا می توانید از بطری های پلاستیکی آب استفاده نکنید و در عوض آن را با بطری های چندبار مصرف و سالم دیگری که با فلز ضدزنگ ساخته شده اند تعویض کنید. فلاسک های کوچک هم می توانند گزینه جایگزین بسیار خوبی برای این بطری های پلاستیکی باشند. یا شیشه های دردار مستحکم.
دستگاه های تهویه هوا و بوگیرهای اتاق
چه اتفاقی افتاده که این روزها دستگاه های تهویه هوا ناگهان انقدر مهم شده اند و هرکس خودش را می کشد تا یکی از آنها بخرد؟! بله خب دستگاهی که باعث می شود اتاق شما بوی خوبی بدهد نمی تواند برایتان هیچ بدی داشته باشد نه؟ اشتباه می کنید! مگر اینکه از از روغن های تماما طبیعی استفاده کنند، تهویه گرهای هوا حاوی تعداد زیادی از اندورسین های سرطانزا و مواد شیمیایی مضر هستند از جمله فتالات و عطرهای مصنوعی مضر. این ترکیبات خوش بو می توانند موجب بروز مشکلات جدی برای سلامت شما بشوند. مانند بلوغ زودرس، آلرژی و مشکلات تنفسی. دست از مواد شیمیایی برای تهویه هوای خانه تان بردارید. بهتر است روند طبیعی و سنتی را در پیش بگیرید. یعنی روزی چند دقیقه پنجره را باز کنید و از اسپری روغن های ضروری در ترکیب با آب استفاده کنید.
سوتین های کهنه
هیچوقت فکرش ها هم نمی کردید که سوتین های کهنه و قدیمی که شل و وارفته شده اند می توانند برای سلامتی شما بد باشند نه!؟ اما واقعیت این است که هستند. هنگامی که سوتین ها حالت کشسانی خودشان را از دست می دهند روی حالت بدن شما تأثیر زیادی می گذارند و باعث می شوند خانم هایی که سینه های کشیده تری دارند دچار کمر درد و شانه درد بشوند. فقدان حمایت فیزیکی از وزن سینه ها همچنین می تواند موجب شکل گرفت بافت های کیسه ای در سینه شود. پس تلاش کنید مرتبا و در فواصل کوتاه سوتین های کهنه خود را با سوتین های نو و محکم تعویض کنید.
کرم های ضد آفتاب تاریخ مصرف گذشته
کرم های ضد آفتابی که تاریخ مصرف آنها گذشته یا نزدیک تمام شدن است به درستی کار نمی کنند. پس معطل نکنید و آنها را دور بریزید. همین. کرم فاسد نه تنها از پوست شما در برابر آفتاب محافظتی نمی کند، بلکه می تواند به خاطر فاسد شدن مواد داخلش دچار فعل و انفعالات شیمیایی شده باشد و به خاطر سمی شدن از قضا برای پوستتان بسیار مضر هم باشد!
مسواک
مسواک هر کس درست مثل گوگل است! یعنی بهترین دوست اوست. اما این دوستی مدت زیادی دوام نمی آورد. چون عمر مسواک ها کفاف ادامه این رابطه صمیمانه را نمی دهد. شما هرچند ماه یکبار باید مسواک خودتان را عوض کنید. اگر از عمر مفید مسواک شما گذشته باشد، سرکنگبین صفرا خواهد فزود. یعنی مسواکی که باید باکتری های دهان شما را تمیز کند و از بین ببرد نتیجه عکس می دهد و خودش به عاملی برای آلوده کردن دهان و لثه تبدیل می شود. بهتر است هر ماه مسواک خودتان را عوض کنید. مخصوصا اگر مریض شدید، قطعا مسواک خودتان را با یکدانه جدیدش تعویض کنید. یادتان باشد که هرچقدر هم مسواک را بشویید در ازدیاد طول عمر مفید آن تأثیری ندارد.
اسفنج ظرفشویی!
اسفنج ها و پارچه های آشپزخانه می توانند حاوی باکتری شوند. قابلیت باکتری پذیری لوازم تمیز کننده آشپزخانه به قدری زیاد است که می توانند آلوده تر از بورس توالت شوند!! حال به هم زن است نه؟ باکتری کولی تنها یکی از صدها باکتری است که می تواند در اسفنج آشپزخنه وجود داشته باشد و در صورت ورود به بدن موجب بروز مریضی شود. و اسفنج ها وسیله ای ایده آل برای حمل کردن آن به سراسر آشپزخانه شما هستند. پس مراقب باشید. مطمئن شوید که بعد از هر بار استفاده اسفنج و دستمال آشپزخانه را به خوبی با آب و مواد شوینده شستشو می دهید. هر روز آنها را ضد عفونی کنید. همچنین بهتر است اسفنج مرطوب را هر روز چند دقیه در ماکروفر بگذارید تا خشک شود. فقط حواستان را جمع کنید و چشم ازش برندارید تا مبادا آتش بگیرد. در ضمن فقط اسفنج هایی که فلز ندارند را می توانید درماکروفر بگذارید. وگرنه اتفاقا بسیار بدتری برای شما می افتد. در ضمن بهتر است هرماه دستمال و اسفنج آشپزخانه خودتان را عوض کنید.
افکار منفی را دور بریزید
افکار منفی و احساسات واقعا می توانند روی سلامت و حال و روز زندگی شما تأثیر جدی بگذارند. اگر احساس دشمنی و کینه می کنید، عصبانی هستید یا به کلی بدبینید، ممکن است وقت آن رسیده باشد که این افکار منفی را با فکر های مثبت تر و سازنده تر جایگزین کنید. بدبینی و احساسات منفی می توانند سطح استرس روزانه شما را بالا ببرند و موجب تولید بیشتر کورتیزول در بدن شما شوند. افزایش سطح کورتیزول تأثیر منفی بزرگی روی سیستم ایمنی بدن شما دارد و می توانند آن را نسبت به بیماری ها آسیب پذیر تر کند. برای دور کردن افکار منفی می توانید از مدیتیشن ها آرام کننده ذهنی، یوگا یا به سادگی تغییر الگوی ذهنی خود استفاده کنید. به جای اینکه مدام به خودتان بگویید ” نمی تونم اینکار رو انجام بدم” به خودتان بگویید که ” این کار برام چالش برانگیزه ، اما می تونم از پسش بر بیام”. وقتی افکار منفی را با فکر های مثبت جایگزین می کنید خودتان تأثیر فوق العاده آن را روی سلامت جسمی و ذهنیتان خواهد دید . قول می دهم که زندگی بهتری را تجربه خواهید کرد.
اسفنج های آرایشی
بعد از هربار که آرایش می کنید باید اسفنج آرایش خودتان را با آب ولرم و صابون خوب بشویید و قبل از استفاده بعدی بگذارید تا کامل خشک شود. با اینکار شانس شکستن اسفنج کم می شود و احتمال بروز عفونت پوستی هم کاهش می یابد. در شکل ایده آلش بهتر است هر یکماه یکبار اسفنج آرایشی خودتان را دور بریزید اما اگر از آن مدل های گرانش استفاده می کنید و دلتان نمی آید به همین زودی از شرش خلاص شوید، می تواند با رعایت نکات بهداشتی و تمیز کردن های مرتب عمر مفید آن را به سه ماه هم برسانید. وقتی دیدید که اسفنج آرایشی شما وار رفته و رنگش هم برگشته بهتر است هرچه سریعتر آن را با یک اسفنج جدید جایگزین کنید. فرقی هم ندارد که چند وقت است آن را دارید.
لوازم آرایشی کهنه
لوازم آرایشی یک عمر مفید دارند که معمولا می توانید تاریخ انقضای آن را از روی بسته هایشان بخوانید. تاریخ انقضای لوازم آرایشی معمولا با فونت کوچک بوده و یک عدد است که روی بخشی از برچسب یا بدنه محصول نوشته می شود. معمولا شاهد عدد 6 یا 12 یا 24 خواهید بود که این عدد نشان دهنده تعداد ماه های مفید استفاده از این محصول بعد از بازکردن درب آن است. هنگامی که از زمان مفید استفاده از این لوازم آرایشی بگذرد نه تنها این محصول آرایشی به خوبی گذشته عمل نخواهد کرد بلکه ممکن است حالت اسیدی به خودش بگیرد و بو بدهد. این اتفاق شانس بروز التهاب پوستی، جوش و عفونت را بالا می برد. بعد از تمام شدن تاریخ مصرف لوازم آرایشی تردید نکنید و هرچه زودتر آنها را دور بریزید. مخصوصا آنهایی که بو گرفته اند، حالتشان تغییر کرده و دیگر مثل سابق اثر گذار نیستند.
غذاهای مانده
شما می توانید غذاهای مانده را تا سه الی چهار روز بعد هم مصرف کنید. البته اگر در یخچال نگهداری کنید. بعد از این مدت کم کم غذا شروع به کپک زدن می کند و مسموم می شود. اگر تا الان انقدر خوش شانس بوده اید که هرگز غذای مسموم مصرف نکرده اید بهتر است به همین روند ادامه بدهید و غذاهای مانده را قبل از اینکه خراب بشوند بخورید.
لوازم الکترونیکی
خیلی خب، ما شما را تشویق نمی کنیم که لوازم الکترونیکی خودتان را دور بیندازید. اما گاهی اوقات خوب است که خودتان را از دست دنیای الکترونیکی مدرن خلاص کنید و تا می توانید از لوزام برقی جدید دوری گزینید. استفاده زیاده از حد از لوازم الکترونیکی می تواند اضطراب و نگرانی شما را زیاد کند و در روند طبیعی خوابتان تداخل ایجاد نماید. مخصوصا اگر قبل از خواب از آنها استفاده کنید. سعی کنید برای استفاده از لوازم الکرونیکی خودتان محدودیت تعیین کنید و هرشب یک ساعت را مشخص کنید که بیشتر از آن دور و بر آنها نچرخید.
تخته برش های پلاستیکی
اگر تخته برش پلاستیکی آشپزخانه شما جای بریدگی و خراش های زیادی داشته باشد و به طور واضحی تغییر رنگ داده باشد یعنی وقت آن رسیده که عوضش کنید. این برش های عمیق می توانند باعث باقی ماندن باکتری ها در خودشان بشوند. و تمیز کردن و ضد عفونی کردن آنها هم تقریبا غیر ممکن خواهد بود چون به خورد تخته فرو رفته اند.
رسید های خودپرداز!
باور بکنید یا نه BPA همان ماده شیمیایی سمی که در تمام مواد پلاستیکی یافت می شود، در خطوط رسید های بانکی شما هم وجود دارد! و وقتی که دست ما زیاد روی خطوط نوشته این رسید ها مالیده شود این سم می تواند از طریق پوست جذب بشود. مگر اینکه واقعا به آنها نیاز مبرم داشته باشید، سعی کنید هیچوقت رسید خودپرداز ها را نگه ندارید و در صورت امکان به آن دست هم نزنید. اگر با آنها هم تماس داشتید سریعا دست های خودتان را بشویید.
لیف حمام
لیف های حمام معمولا تایم استراحت چندانی ندارند چراکه به کف صابون مایع محبوب بدن شوی شما عادت می کنند و مدام در حال برداشتن سلول های مرده پوست شما هستند. از طرفی خیلی هم پیش نمی آید که به طور کامل قبل از مصرف بعدی خشک شوند. محیط مرطوب حمام که لیف دائما در آن قرار مکانی ایده آل برای رشد باکتری، قارچ و جرم است. چیزهای مضری که به راحتی می توانند از طریق خراش های کوچک و ساده وارد بدن شما شوند. برای ممانعت از بروز عفونت پوستی مانند جوش های کپک مانند دور دهان بهتر است حتما لیفت حمام خود را در مکانی خنک و خشک قرار دهید، نه در حمام. همچنین هر چند هفته یکبار آنها را عوض کرده و قطعا لیف شخصی خودتان را با کس دیگری شریک نشوید.
بوگیر حمام و دستشویی
این فیلتر های بوگیر برای آن به وجود آمده اند که گرد و خاک، باکتری و کپک های هوا را بگیرند و هوایی تازه و سالم در اختیار شما قرار بدهند. اما بعد از مدتی این فیلتر های بوگیر به جای تصویه هوا تنها می توانند میزان زیادی از آلودگی را در خود نگه دارند و به جای تمیز کردن هوا، این آلاینده ها را در هوا پخش کنند. بهتر است هر سه ماه یکباراین فیلتر های بوگیر را عوض کنید.
آت وآشغال
همه ما در خانه هایمان آت و آشغال های به درد نخور زیادی داریم و همه هم از آنها بدمان می آید. فلسفه مان هم برای نگه داشتن آنها این است که آنچیز که خوار آید روزی به کار آید!! نگه داشتن آت و آشغال های به درد نخور فقط برای اینکه ممکن است روزی به کارمان بیاید فقط زمان و انرژی و فضای فیزیکی خانه را بیهوده هدر می دهد. این وسایل را که دیگر آنها را نمی خواهید بیرون بریزید یا به این و آن ببخشید. جا باز کنید تا چیز های واجب تر و لازم تر را در خانه جای دهید. مطمئنا حس بهتری خواهید داشت.